25 GODINA SA VAMA
B2B

TESTIRALI SMO OUKITEL WP21 ULTRA - NT Company DOO

Ekskluzivno! Testirali smo Oukitel WP21 Ultra, telefon koji nije za svakog!

Ekskluzivno! Testirali smo Oukitel WP21 Ultra, telefon koji nije za svakog!

Kada su mobilni telefoni u pitanju, teško je izazvati „vau“ faktor. Navikli smo se čak i na telefone sa savitljivim ekranima, pa ni oni više ne predstavljaju neko iznenađenje. Međutim, Oukitel WP21 Ultra ostavio je upravo takav utisak, jer zaista nismo očekivali da vidimo ono što smo izvadili iz kutije u kojoj stiže.

Oukitel WP21 Ultra je najveći i najgabaritniji telefon koji smo ikada videli, a mislimo da možemo slobodno da kažemo i da je ako ne najveći, onda među najvećim telefonima na svetu. Šta drugo reći, kada recimo Samsung Galaxy S24 Ultra pored njega izgleda kao liliputanac. Zbog svojih dimenzija i debljine Oukitel WP21 Ultra definitivno nije telefon za svakog. Uostalom, to ne tvrdi ni proizvođač. Ovo je jedan veoma specifičan uređaj, ne samo po izgledu, već i po funkcionalnosti.

Što se samog izgleda i debljine tiče, postoje dobri razlozi za to. U pitanju je telefon namenjen za upotrebu u teškim i nestandardnim vremenskim uslovima. Otporan je na udarce, padove, vlagu, ekstremne vremenske uslove, a usklađen je sa vojnim standardima otpornosti. Što se tiče debljine telefona, ona je, osim raznih zaštitnih sistema, rezultat i ogromne baterije kapaciteta čak 9800 mAh. To je duplo veći kapacitet od današnjeg standarda, a znači samo jednu stvar – baterija će trajati nekoliko dana, kao u vreme starih mobilnih telefona, pre nego što su se pojavili pametni telefoni.

Ni ostale hardverske karakteristike „nisu za bacanje“. Telefon pokreće Mediatek Helio G99 procesor, sa 12 GB RAM-a i 256 GB prostora za podatke. Tu su i tri zadnje kamere, potpuno neobičnog setapa, kakav do sada nismo viđali na mobilnim telefonima – glavna kamera ima rezoluciju 64 MP, a tu su i 20 MP noćna kamera, kao i 2 MP termalna kamera. Noćna kamera omogućava da vidite i fotografišete u mrklom mraku, a termalna kamera detektuje izvore toplote, uz opcioni prikaz temperature. Uz njih, na raspolaganju je i prednja kamera rezolucije 20 MP.

I sa softverske strane, Oukitel WP21 Ultra je specifičan. Među dostupnim aplikacijama na raspolaganju su i neke „majstorske“, koje omogućavaju merenje uglova, određivanje horizontale i vertikale, merenje visine, ravne površine, a tu su i aplikacija za merenje nivoa buke, kompas…

Slobodno možemo da kažemo da odavno nismo videli telefon koji po toliko različitih kriterijuma izlazi van uobičajenih standarda. Oukitel WP21 Ultra je sve samo ne običan pametni telefon i tako na njega treba gledati. Namenjen je avanturistima i ljubiteljima prirode, ljudima koji rade na rizičnim poslovima, po svakakvim vremenskim uslovima, ali i ljudima koji bi želeli da se istaknu u društvu. U tom smislu, garantujemo vam da će biti primećen…

Cena: 72.990,00 RSD.

Kontakt: Oukitel
Objava:  ICTVesti.com

  • Sve cene na ovom sajtu iskazane su u dinarima. PDV je uračunat u cenu. NT Company maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na ovom sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima specifikacija, fotografijama i cenama.
  • Ipak, ne možemo garantovati da su sve navedene informacije i fotografije artikala na ovom sajtu u potpunosti ispravne.